
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir İl Müftülüğü arasında “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)” kapsamında yapılan protokolle, 842 okula “manevi danışman” atandı.
Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre 2017 yılında uygulamaya konan yönetmelikle imam hatip mezunlarının ilkokul, ortaokul ve liselerde “manevi danışmanlık” adı altında hizmet vermesinin önünü açılmıştı.
MEB ile Müftülük arasında yapılan protokollerle, İzmir genelinde bulunan 2 bin 496 okulun 3’te 1’inde görevlendirme yapıldı. Okullara gönderilen yazıda, “öğrencilerin millî, mânevî, ahlâkî, insânî, kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak” amacıyla “manevi danışmanlık” protokolünün imzalandığı ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

Peki bunlar ne mezunu. üniversitede hangi bölümü bitirdi.
Peki hep imam hatilere iş bulunmaya çalışılıyor bu ülkede binlerce müzik resim beden eğitimi sosyoloji felsefe daha birçok bölüm mezunu boş oturuyor niye illaki imamhatipler zaten okullarda dinkültürü öğretmenleri var zaten bumu adalet diğerleri bu ülkenin vatandaşı değil mi manevi değerler dindarlık bu mu